Nasveti

O avtorju

Natalia Ugren
Natalia Ugren je strokovnjakinja in trenerka za prodajno-komunikacijske veščine in motivacijo, specializirana za trening veščin prodajnega razgovora s stranko tako za B2B kot B2C področje, tako iz vidika nevsiljive dodatne prodaje kot zaključevanja prodaje.
Stran 1 od 2

Ne dvomim, da spremljate prodajne rezultate na dnevni, tedenski in mesečni ravni zelo skrbno. Kaj pa vaši prodajalci? Kako merite njihovo uspešnost? Kako merite nakupno izkušnjo stranke s prodajalcem? Temu je namenjen tudi naš projekt »Zvezda skrivnostnega nakupa« o katerem sem v zadnjem nasvetu delila nekaj informacij, danes vam pojasnim ozadje in namen.

Več

Zvezda skrivnostnega nakupa

21. december, 2017

Danes bom kratka, ker so prazniki in druženje z bližnjimi že pred vrati in smo večinoma z fokusom že drugje. Bi vas pa z današnjim nasvetom želela spodbuditi, da se v tem času zahvalite svojim zaposlenim za njihov trud.

Več

Ker se največ naučimo iz praktičnih primerov bom tokrat delila z vami nakupno izkušnjo naše sodelavke iz pred parih dni ter nasvet kako jo izboljšati. Nakupna izkušnja in stik s prodajalko je bil za oceno 5+, samo dodatna prodaja žal ni bila izvedena. Iz vidika podjetja zamujena priložnost. Bila je navdušena in zelo zadovoljna. Če bi v tistem trenutku k supergam še kaj ponudili, bi kupila. Vam pa svetujem v premislek vprašanje, koliko takšnih strank vam vsak dan odkoraka skozi vrata? Sploh sedaj, ko se je začel december, mesec v katerem povprečno največ kupujemo. Še imate čas, da to izboljšate in olajšate delo vašim prodajalcem ter posledično izboljšate prodajni izkupiček v decembru.

Več

Tokrat bomo podrobneje pogledali najboljše prakse za merjenje dodatne prodaje. Ne bom vam razlagala teorije, ampak najboljše prakse, ki jih uporabljamo v praksi z našimi naročniki.

Več

Preden delim z vam v nasvetu dobre prakse kako meriti dodatno prodajo, bi pojasnila kaj vse je dodatna prodaja. Odvisno od dejavnosti in panoge se kot dodatno prodajo smatra vsaka aktivnost prodajalca, ki stranki poleg izdelka in storitve po katerem stranka sprašuje ponudi še komplementarni izdelek ali storitev. Za vaše podjetje to posledično pomeni višjo prodajo na kupca in s tem višje prihodke, brez da vlagate v pridobivanje novih strank.

Več

Stran 1 od 2

Želite več informacij o tem kako vam lahko raziskava mystery shopping pomaga izboljšati prodajne rezultate in motivacijo vaših prodajalcev?

Kontaktirajte nas za sestanek