Nasveti

O avtorju

Natalia Ugren
Natalia Ugren je strokovnjakinja in trenerka za prodajno-komunikacijske veščine in motivacijo, specializirana za trening veščin prodajnega razgovora s stranko tako za B2B kot B2C področje, tako iz vidika nevsiljive dodatne prodaje kot zaključevanja prodaje.
Stran 1 od 6

Stranke v času karantene fizično ne obiskujejo poslovalnic (veliko jih je tudi zaprtih), zato so se stranke preselile na splet. Ali veste, kako stranke doživljajo vaše podjetje, sploh tiste, ki do sedaj nimajo izkušenj spletnega nakupovanja? Kaj se vam dogaja v vaših klicnih in kontaktnih centrih?

Več

V nepredvidljivih situacijah, kot je trenutna situacija, ko smo toliko bolj ranljivi, občutljivi in vznemirjeni, je komunikacija, ki gradi na zaupanju toliko bolj pomembna in hkrati potrebna.

Več

Vedno se veselimo decembra, ko je čas, da si zavestno vzamemo čas za druženje s poslovnimi partnerji. Še vedno smo posel ljudje in doprinos, ideje in nove rešitve se rojevajo v prijetni klimi.

Več

Danes z vami delim kako s prodajnim coachingom oz. treningom na delovnem mestu izboljšate dodatno prodajo, motivacijo zaposlenih za odličen servis kupcev ter interno klimo v prodajnem timu. Ga že izvajate? Potem vas vabim, da podelite izkušnjo z nami. V kolikor ne, nas lahko povabite na kavo :).

Več

V teoriji je Customer Experience preprosta stvar. Stranka je kralj, ima vedno prav, potrebno je poskrbeti za nepozabno nakupno izkušnjo, če ne bo odšla h konkurenci in tako dalje. Kaj pa vaši zaposleni?

Več

Stran 1 od 6

Želite več informacij o tem kako vam lahko raziskava mystery shopping pomaga izboljšati prodajne rezultate in motivacijo vaših prodajalcev?

Kontaktirajte nas za sestanek