Pravilnik o piškotkih

Uvod

Zasebnost naših obiskovalcev je zelo pomembna. Ta pravilnik o zasebnosti in piškotkih opisuje vrste podatkov, ki jih prejme naša stran in kako jih uporablja.

Kaj so piškotki?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, ki jih obiskujemo dandanes. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih strežnik (spletna stran) med obiskom shrani v uporabnikov brskalnik, ta pa piškotke shrani na uporabnikovo napravo (računalnik, mobilni telefon,…), s katero uporabnik dostopa do spletne strani.

Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ne omogočajo vstopa v računalnik. Piškotki vsebujejo preproste anonimne podatke, običajno niz črk in številk. Vsakič ko uporabnikov brskalnik zaprosi spletno stran od strežnika, se ti podatki pošljejo nazaj na strežnik.

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik, tako da lahko uporabnik shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Kako uporabljamo zbrane podatke?

Vaše podatke pridobljene s pomočjo piškotkov uporabljamo:

  • za zbiranje statistike o navadah spletnega uporabnika na naši spletni strani, saj se le z njimi lahko spremljajo podatki kot so vrste operacijskih sistemov ter tip brskalnika, ki jih spletni uporabnik uporablja, katere naše spletne strani so pogosto obiskane, kakšno je dnevno število obiskovalcev, kolikšen je delež novih obiskovalcev,…
  • za prikaz pravilne izbire jezika naše spletne strani (v slovenščini ali v angleščini).

Upravljanje in brisanje piškotkov

Z ustrezno spremembo nastavitev v svojem spletnem brskalniku lahko nastavite uporabo piškotkov vključno z blokiranjem ali brisanjem le-teh. Informacije o nastavitvah za piškotke za različne spletne brskalnike lahko najdete na spodnjih povezavah:

Če uporabo piškotkov zavrnete na spletni strani ali piškotke izključite v brskalniku, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.