Informacije za podjetja

Samo en šef je. Stranka. In lahko odpusti vse v podjetju od predsednika naprej, preprosto tako, da svoj denar zapravi nekje drugje.

Sam Walton, ustanovitelj ameriške trgovske verige Walmart

Podjetja letno porabijo več tisoč eurov za oglaševanje. Na ta način uspešno privabljajo kupce, pri katerih ustvarjajo pričakovanja na podlagi obljub in blagovne znamke. In kaj se zgodi, ko zainteresirani kupec pride na prodajno mesto? »Kolega je na letnem dopustu«, »To ni moje delo«, »Ne vem, jaz nisem iz tega oddelka«. To so samo nekateri od negativnih trenutkov resnice v prodaji.

Trenutki resnice so vsi trenutki, pri katerih so kupci na katerikoli način v stiku z vašim podjetjem in ustvarjajo podobo o vas. Na podlagi kvalitete izvedene storitve, oziroma na podlagi odnosa zaposlenih do kupcev se slednji odločajo o nakupu. Vsaka interakcija med zaposlenim in kupcem ima več trenutkov resnice. Če nam spodleti na kateremkoli od njih, ogrozimo končni rezultat – prodajo.

za-podjetja-zakaj-bi-potrebovali-vase-storitve

Zakaj bi potrebovali naše storitve?

Mnogi se strinjajo, da ravno odlična storitev predstavlja pravi ključ za večje število kupcev, s tem pa hkrati večjo prodajo in dobiček, ki je temelj za dolgoročni finančni uspeh in stabilnost.

Z dosedanjimi meritvami je bilo ugotovljeno:

 1. Da se povprečno 4% kupcev pritoži, kadar so nezadovoljni, ostalih 96% nezadovoljnih kupcev preprosto odide drugam. Nezadovoljni kupci pa svoje nezadovoljstvo delijo povprečno še z 20 kupci.
 2. Kot najpogostejši razlog za prenehanje kupovanja na določenem prodajnem mestu, kupci v 68% navajajo nezadovoljstvo pri obnašanju prodajnega osebja.

Na podlagi navedenih razlogov lahko zaključimo, da moramo večjo pozornost posvetiti obnašanju zaposlenih do strank, ter upravljati z vsakim stikom s kupcem s pomočjo trenutka resnice.

Zakaj bi torej potrebovali naše storitve?

 • ker želite dvigniti višji nivo storitev, ki jih vaši zaposleni nudijo strankam,
 • ker želite povečati dodatno prodajo in s tem promet,
 • ker želite preveriti, kakšno storitev izvaja vaša konkurenca,
 • ker želite ohraniti stalne stranke in pridobiti nove,
 • ker želite preveriti, kako izvajate interne standarde podjetja,
 • ker želite ugotoviti, kdo so vaši najboljši zaposleni.

Če ste na večino predlogov za izboljšave v vašem podjetju pritrdili z Da, potem so naše storitve za vas.

za-podjetja-katere-storitve-ponujamo

Katere storitve ponujamo?

za-podjetja-kako-poteka-celotni-postopek-narocila

Kako poteka celotni postopek naročila?

Od vašega naročila do končnega poročila izvedene storitve po korakih:

 • uvodni sestanek za seznanitev z vašimi pričakovanji, potrebami in cilji,
 • izdelava ponudbe za izvedbo dogovorjenih storitev,
 • po potrditvi ponudbe podpis pogodbe o sodelovanju,
 • po podpisu pogodbe priprava celotnega projekta, ki ga uskladimo z vami,
 • v dogovorjenem terminu izvedba storitev z naše strani,
 • po opravljenih storitvah, pripravimo poročilo analize stanja in predloge za izboljšave.

za-podjetja-zakaj-sodelovati-z-nami

Zakaj sodelovati z nami?

Smo prva in največja specializirana Mystery Shopping agencija v Sloveniji. Delujemo že od leta 2004 in nam je do sedaj zaupalo več kot 300 podjetij. Smo člani mednarodnega združenja MSPA od 2005 in dobitniki MSPA Elite priznanja od leta 2016.

za-podjetja-nasa-mreza-skrivnostnih-kupcev

Naša mreža skrivnostnih kupcev

Trenutno imamo več kot 650 aktivnih in strokovno usposobljenih skrivnostnih kupcev – naših stalnih zunanjih sodelavcev po celi Sloveniji. Delujejo lokalno, kar pomeni, da ne izstopajo od vaših strank, ki obiskujejo vaše poslovalnice. So predstavniki različnih starostnih, izobrazbenih in dohodkovnih skupin iz vse Slovenije tako, da vam lahko zagotovimo pravi profil skrivnostnega kupca po vaših željah.

Na začetku skrivnostne kupce testiramo, nato pa še osebno usposobimo za profesionalno opravljanje skrivnostnih nakupov. Udeležijo se brezplačnega uvodnega usposabljanja, kjer jim predstavimo profesionalno delo skrivnostnega kupca, organizacijo dela in potek profesionalnega prodajnega postopka.

Na ta način zagotovimo, da naši skrivnostni kupci razumejo prodajni postopek na terenu, ko so v fazi ocenjevanja. S tem pa zagotavljamo visoko kvaliteto njihovega dela in zmanjšamo prepoznavnost kupca.

Izobraževanje vodi direktorica podjetja, Natalia Ugren, ki ima več kot 20 let delovnih izkušenj na različnih področjih prodaje in se intenzivno ukvarja z izobraževanjem prodajnega ter svetovalnega osebja v podjetjih.

za-podjetja-nas-online-sistem

Naš online sistem ProVega

On-line poročila, z vstopnim geslom, v našem online sistemu

Dostop do rezultatov raziskave skrivnostni nakup (Mystery Shopping, angl.) imate na voljo že v roku 48 ur po obisku skrivnostnega kupca in pregledu poročila. Na razpolago so vam po principu 24/7/365.

Rezultate lahko primerjate med seboj po poslovalnicah, mesecih, zaposlenimi,..… in so predstavljeni zelo analitično in izčrpno.

Vsa poročila si lahko tudi natisnete ali posebej shranite na vaš računalnik. Naš online sistem vam prav tako omogoča dodeljevanje gesel znotraj vašega podjetja, kjer sami kreirate dostop do določenih podatkov za posamezne poslovalnice.

Več informacij in praktični prikaz delovanja online sistema vam predstavimo na osebnem sestanku.

za-podjetja-nas-online-sistem

Certifikat za odličnost uporabniške izkušnje

Sedaj imate možnost pridobiti naziv CERTIFIKAT ZA ODLIČNOST UPORABNIŠKE IZKUŠNJE.

Z uporabo certifikata si povečujete zaupanje vaših poslovnih partnerjev in strank ter s tem odličnost podjetja.

S pridobljenim certifikatom dobite:

 • pravico uporabe logotipa certifikata na vaši spletni strani, e-mail podpisih, dopisih in drugih marketinških materialih,
 • stenski certifikat A4, ki ga obesite na vidno mesto v vaših poslovnih prostorih,
 • objavo na referenčni strani na tej spletni strani da ste dobitniki certifikata,
 • logotip certifikata v vektorski obliki.

Preverite TUKAJ, ali izpolnjujete vse kriterije za pridobitev certifikata.

za-podjetja-zvezda-skrivnostnega-nakupa

Projekt “Zvezda skrivnostnega nakupa”

Poleg izvedbe storitve »skrivnostni nakup / Mystery Shopping« imamo še eno poslanstvo – pomagati vam poiskati “Zvezde skrivnostnega nakupa” med vašimi zaposlenimi.

Želimo vas namreč spodbuditi, da kot podjetje po opravljeni storitvi »skrivnostni nakup / Mystery Shopping«, finančno in/ali simbolično nagradite vaše »zvezde« med zaposlenimi ali poslovalnicami. S tem boste odličnim prodajalcem in svetovalcem dali potrditev za njihovo vrhunsko delo in trud, pri vseh drugih, ki še ne dosegajo najvišjih ocen, pa vzbudili željo po uspehu.

Za več informacij o projektu “Zvezde skrivnostnega nakupa” obiščite spletno stran www.poisci-zvezde.si ali nam pišite na [email protected]

za-podjetja-knjiga-vodnik-po-skrivnostnih-nakupih-za-zaposlene

Žepna knjiga: Vodnik po skrivnostnih nakupih za zaposlene

Žepna knjiga: Vodnik po skrivnostnih nakupih za zaposlene – Orodje za razvoj celotnega podjetja

Namen te knjige je razbiti tabuje o skrivnostnem nakupu kot orodju za strašenje zaposlenih in ga predstaviti kot orodje za razkrivanje šibkih točk v vseh tistih panogah, kjer so prisotni stiki s strankami. Predvsem je to odlično orodje za odkrivanje priložnosti za izboljšave, katerih posledica je tudi boljša prodaja. Naročilnico in več o vsebini knjige lahko najdete TUKAJ →

za-podjetja-mspa

MSPA – mednarodno združenje agencij za Mystery Shopping

Smo edina specializirana MS agencija v Sloveniji, ki je od 2005 član MSPA – Svetovnega združenja agencij za Mystery Shopping, kar pomeni, da ne le sledimo njihovim smernicam temveč kot člani prejemamo informacije in dobre prakse iz tujine ter jih delimo z vami – naročniki. Namreč, to raziskovalno metodo v Evropi prakticirajo že več kot 35 let, v ZDA pa več kot 65 let.

Celotne smernice si lahko ogledate v angleškem jeziku na spletni strani MSPA Europe/Africa.

Skrivnostni nakup d.o.o. - član MSPA Elite

MSPA Elite

Naša uvrstitev v elitni klub MSPA Elite, svetovnega združenja za Mystery Shopping agencije (MSPA) postaja naša stalnica, saj smo si omenjeno priznanje prislužili v letih 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 in 2024.

V elitni klub MSPA Elite smo se uvrstili zaradi:

 • aktivnega sodelovanja v projektih združenja MSPA,
 • udeleževanje njihovih konferenc in izobraževanj v tujini,
 • pisanje člankov s področja Mystery Shoppinga in s tem ozaveščanje slovenskega vodstva pravilne uporabe rezultatov in komunikacije z zaposlenimi,
 • sodelovanje v mednarodnih projektih,
 • leta 2020 opravljeno obvezno e-izobraževanje na temo GDPR.

Več o podelitvi MSPA Elite 2024 lahko najdete na uradni MSPA Europe/Africa strani.

skrivnostni-nakup-mspa-elite-priznanje-2019
mspa-workshop-praga-2018-elite-priznanje-skrivnostni-nakup
skrivnostni-nakup-mspa-elite-priznanje-2016