Nasveti

februar 24, 2022

Zvezde skrivnostnega nakupa v Petrolu | Primer dobre prakse dviga kakovosti storitev in dodatne prodaje

Pridružite se vseslovenskemu projektu dviga kakovosti storitev

Tokrat bi vas osebno povabila, da se pridružite vseslovenskemu projektu dviga kakovosti storitev do strank. Verjamemo, da vsaka majhna gesta prijaznosti, srčnosti, pomoč drugim gradi odnose med ljudmi, gradi odnose med sodelavci, odnose s kupci, odnose med podjetjem in njegovimi kupci.

V zadnjih 2 letih smo imeli več kot »dovolj izgovorov« za nizek nivo kakovosti nudenja storitev strankam. Profesionalni prodajni standardi in postopki, kot tudi prijaznost, ustrežljivost in gostoljubni sprejem, svetovanje in podpora kupcem, so tako še bolj pomembni kot kadarkoli prej.

Že 17 let nudimo storitve in podporo za kakovost nudenja storitev, dvig dodatne prodaje ter vam omogočamo optimalno povratno informacijo kako je biti vaš kupec. Z redno uporabo storitve skrivnostni nakupi / mystery shopping pridobite Certifikat za odličnost uporabniške izkušnje, ki je odraz in priznanje vaše odlične uporabniške izkušnje vaših kupcev in Priznanja Zvezde skrivnostnega nakupa, ki je odraz, da iščete najboljše zaposlene v vašem kolektivu.

Ker pozitivni zgledi vlečejo oziroma spodbujajo pozitivne premike z veseljem in hvaležnostjo delimo primer dobre prakse iz Petrola ter v članku Marketing Magazina še nekaj drugih primerov dobre prakse prodornih in na pozitivno uporabniško izkušnjo strank naravnanih slovenskih podjetij.

Zvezda skrivnostnega nakupa v podjetju Petrol d.d., Ljubljana

mag. Daniela Ribarič Selaković»V Petrolu si nenehno prizadevamo dosegati najboljšo uporabniško izkušnjo pri vsem, kar počnemo. V usmerjenosti na počutje strank in zaposlenih na prodajnih mestih se dobremu počutju posvečamo tudi skozi projekt »Zvezda skrivnostnega nakupa«. Gre za prodajalce, ki so se v okviru skrivnega preverjanja izvedbe prodajnega postopka izkazali za najboljše, z oceno najmanj 90 % pri prodajnem postopku oziroma so izvedli dodatno prodajo ter marketinško akcijo. Na slovenskem tržišču smo ga uvedli pred šestimi leti. Zaradi odlične izkušnje pa smo ga pred dvema letoma vpeljali v celotno prodajno mrežo, to je na vsa prodajna mesta na vseh tržiščih, kjer smo prisotni.

Zvezda skrivnostnega nakupa je projekt, ki se osredotoča na ciljno usmerjenost, k čim boljši dodatni prodaji. Dodatna prodaja pa ni nekaj, od česar ima korist le podjetje v smislu dodatnih prihodkov, ampak je mnogo več. Stranke, ki jih postrežejo naše Zvezde skrivnostnega nakupa, so naše zadovoljne stranke, hkrati pa se s prejemom naziva zadovoljstvo in motivacija povečuje tudi pri zaposlenih, ki so naziv že pridobili kot tistih, ki bodo naziv še osvojili.

V Petrolovi prodajni mreži prejme naziv Zvezda skrivnostnega nakupa do 30 zaposlenih letno. Podeljujemo jih dvakrat letno. Ob tem jih za njihov trud tudi dodatno finančno nagradimo, na slavnostni prireditvi pa jim v znak hvaležnosti podarimo priznanje in broško. Zaradi preverjeno pozitivnih učinkov je projekt Zvezda skrivnostnega nakupa postal naša redna praksa skozi katero bomo zaposlene še naprej dodatno usposabljali, izobraževali in jim predajali znanja.«

mag. Daniela Ribarič Selaković, izvršna direktorica področja Prodaja končnim kupcem v Petrolu

Vseslovenski projekt dviga kakovosti storitev do strank:

1. Certifikat za odličnost uporabniške izkušnje

Certifikat za odličnost uporabniške izkušnje - Excellent Customer Experience

Priznanje odličnosti vaše uporabniške izkušnje strank

Je pomembno priznanje vašim prizadevanjem za kupcem in zaposlenim prijazno delovno okolje in nakupno izkušnjo. Certifikat je odraz vaših prizadevanj za vlaganja v uspešen razvoj zaposlenih kot tudi podjetja in vaše blagovne znamke v očeh kupcev. Odraža namreč zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih, zavzetost, strokovnost, produktivnost ter motivacijo za visoko kakovost storitev za kupce.

2. Zvezda skrivnostnega nakupa

Projekt zvezda skrivnostnega nakupa

Poiščite ZVEZDE med svojimi zaposlenimi

Zadovoljni kupci so vaše največje bogastvo. Do lepih nakupnih izkušenj, ki si jih želijo vedno znova, jim pomagajo vaši zaposleni. Poznate ZVEZDE med njimi? Tiste, ki so najvišje – v srcih vaših kupcev. Projekt ZVEZDA izvajamo, ker verjamemo v pomen, vlogo in predanost prodajalcev pri njihovem delu ter za uspešnost podjetja, kjer so zaposleni. S priznanjem nagradimo trud posameznikov iz vrst prodajalcev, ki se iz dneva v dan trudijo in spreminjajo življenje strank na bolje.

Kakšni so vaši načrti za dvig odličnosti uporabniške izkušnje vaših kupcev v letu 2022?

Za načrtovanje in planiranje skrivnostnih nakupov, kako vzpostaviti visok nivo nakupne izkušnje strank ter skrbno na stranke naravnane organizacijske kulture mi pišite na info@skrivnostninakup.si ali me pokličite na 041 537-118 za posvet kako narediti načrt oz. prodajno strategijo za vašo organizacijo za leto 2022.