Nasveti

marec 2023

KPI-ji odlične nakupne izkušnje (CX)

Odlična nakupna izkušnja stranke (CX) je v ospredju načrtovanih marketinških aktivnosti

Zaseda v vaših načrtovanih prodajno-marketinških aktivnostih in načrtih pomembno mesto načrtovanje ter izvedba kakovosti nudenja uporabniške oziroma nakupne izkušnje vaših strank?

Nakupi že dolgo niso več samo transakcija in opravek, niti pri nujnih vsakdanjih zadevah in manjših nakupih. Predvsem so doživetje. Kupci imajo danes zelo visoka pričakovanja in priznajmo si, ni jih vedno lahko izpolniti.

Že več kot 18 let izvajamo meritve uporabniške izkušnje s storitvijo skrivnostni nakup / mystery shopping je podkrepljeno z več kot 130.000 izvedenimi standardiziranimi nakupi za preverjanje kakovosti uporabniške oziroma nakupne izkušnje strank. Vsak evro načrtovan za visok nivo nakupne izkušnje strank vam zadrži stranke, ki ste jih z veliko napora in vlaganja v marketinške kampanje pridobili v vaše trgovine, centre, poslovalnice ter pisarne zaradi preprostega razloga, ker kupci radi kupujemo tam, kjer se dobro počutimo in še vedno veliko stvari kupujemo osebno.

Skrivnostni nakupi kot KPI-ji odlične uporabniške izkušnje (CX)

Visok nivo gostoljubnosti in dobra postrežba se samoumevno pričakuje. Odlična nakupna izkušnja se načrtuje, se uvaja in predvsem spremlja z različnimi kazalniki zadovoljstva strank. Le-ta (CX) postaja tudi ena glavnih konkurenčnih prednosti podjetij.

Nakupno izkušnjo (CX) učinkovito spremljamo s skrivnostnimi nakupi. S skrivnostnimi nakupi izmerimo kar nekaj ključnih KPI-jev CX, kot so npr. pričakovanja kupcev in naš nivo kakovosti nudenja storitev, saj kot kupci želimo in pričakujemo predvsem toplo dobrodošlico, postrežbo, prijaznost in ustrežljivost, skrb in podporo. To nagradimo tudi z nakupi, priporočanjem in vračanjem.

Iz vidika skrivnostnih nakupov, ki pomembno merijo in izboljšujejo nivo odličnosti nakupne izkušnje, so pomembni predvsem kakovost osebnega stika in pristopa – gostoljubna postrežba, ter dodatna prodaja in način kako je izvedena. Skratka pomembni dejavniki uspešne osebne prodaje.

O certifikatu za odličnost nakupne izkušnje (CX in EX)

Certifikat Customer Excellent Experience je priznanje za podjetja, ki želite združiti odlično uporabniško izkušnjo strank (CX) z dobro delovno izkušnjo zaposlenih (EX). Manj stresno in podporno okolje zaposlenim se odrazi v vrhunski nakupni izkušnji stranke, saj le-to postrežejo in ji svetujejo nasmejani ter zadovoljni zaposleni. Certifikat je odraz vaših prizadevanj za vlaganja v uspešen razvoj zaposlenih in vaše blagovne znamke. Odraža namreč zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih, zavzetost, strokovnost, produktivnost ter motivacijo za visoko kakovost nudenja storitev kupcem.

Pridobite certifikat odličnosti nakupne izkušnje (CX) Customer Excellent Experience 2023

Načrtujete oziroma že veliko vlagate v dvig uporabniške izkušnje vaših strank? V tem primeru bo tudi certifikat za odličnost uporabniške izkušnje v letu 2023 pomemben mejnik na tej poti. V kolikor še ne, bo pa odličen pospešek vaših prizadevanj.

Kriteriji za pridobitev certifikata

  • uporaba storitve Mystery Shopping z namenom zagotavljanja odlične uporabniške izkušnje vaših strank,
  • uporaba storitve Mystery Shopping vsaj 3x letno na posamezno prodajno mesto ali klicni/kontaktni center,
  • dosežen skupni rezultat v tekočem letu najmanj 80,00 % ali več,
  • rezultate storitve Mystery Shoppinga uporabljate z namenom izboljšanja storitve do strank tako, da rezultate predstavite zaposlenim/poslovnim partnerjem na profesionalni način,
  • rezultate storitve Mystery Shopping uporabite za dodatno izobraževanje in podporo. Tako prakso narekujejo tudi smernice MSPA (Mednarodno združenje Mystery Shopping agencij).

Imetniki certifikata Excellent Customer Experience (CX)

Marles logo

Marles že več kot pol stoletja skrbi za odlično bivanjsko izkušnjo strank

»V Marlesu že več kot pol stoletja skrbimo za odlično bivanje v objektih, ki jih gradimo na najvišjem nivoju in posledično skrbimo za najboljšo uporabniško izkušnjo naših kupcev. Posamezniki, ki se odločijo za gradnjo z Marlesom za nas niso zgolj kupci, ki jim nudimo najboljšo izkušnjo v procesu nakupa in gradnje njihovega doma, temveč je naš primarni cilj ljudem omogočiti najvišji nivo in kakovost bivanja skozi desetletja njihove uporabe objektov, ki jih gradimo. Dejstvo, da smo prejemniki certifikata za odlično uporabniško izkušnjo vse navedeno potrjuje, hkrati pa nam pomeni veliko motivacijo in zavezo, da na naši poti gradnje najkakovostnejših, trajnostno grajenih objektov, vztrajamo še naprej.«

Marles - Bogdan Božac

Bogdan Božac,
prokurist, Marles hiše Maribor, d.o.o.

Certifikat odličnosti Employee Experience (EX)

Projekt zvezda skrivnostnega nakupa

Poiščite ZVEZDE med svojimi zaposlenimi

Zadovoljni kupci so vaše največje bogastvo. Do lepih nakupnih izkušenj, ki si jih želijo vedno znova, jim pomagajo vaši zaposleni. Poznate ZVEZDE med njimi? Tiste, ki so najvišje – v srcih vaših kupcev. Projekt ZVEZDA izvajamo, ker verjamemo v pomen, vlogo in predanost prodajalcev pri njihovem delu ter za uspešnost podjetja, kjer so zaposleni. S priznanjem nagradimo trud posameznikov iz vrst prodajalcev, ki se iz dneva v dan trudijo in spreminjajo življenje strank na bolje.

Preberite tudi

7 korakov za odlično nakupno izkušnjo (CX)

7 korakov za odlično nakupno izkušnjo (CX)

Želite prejeti certifikat Excellent Customer Experience in Zvezda skrivnostnega nakupa za leto 2022?

Povabite nas na (virtualno) kavo oz. posvet glede pridobitve certifikatov za leto 2022 ter za načrtovanje in planiranje skrivnostnih nakupov, kako vzpostaviti visok nivo nakupne izkušnje strank ter skrbno na stranke naravnane organizacijske kulture. Pišite mi na [email protected] ali me pokličite na 041 537-118 za posvet.