Nasveti

april 25, 2018

Razkriti mystery shopping

Danes z vami delim kako s prodajnim coachingom »Razkriti mystery shopping izboljšate dodatno prodajo, motivacijo zaposlenih za odličen servis kupcev ter interno klimo v prodajnem timu.

Če povzamem z eno besedo govorce na že 7. Konferenci mystery shopping kako so izboljšali prodajne rezultate in interno klimo v podjetju, je ta beseda zaposleni. Fokus so iz stranke in kaj bi bilo dobro za stranke so preusmerili na zaposlene. Zakaj? Ker so se zavedali dejstva, da zaposleni v stiku s strankami ne bodo spremenili vedenja brez ustrezne povratne informacije kot jo omogoča raziskava skrivnostni nakup / mystery shopping.

Podjetja, ki so v središče postavila zaposlene so tudi naredila največji napredek, ki se odraža na višji izmerjeni pozitivni nakupni izkušnji in dodatni prodaji. To potrjujejo tudi mesečni prodajni rezultati.

Kje imajo fokus vaši zaposleni? So usmerjeni h kupcem ali k težavam?

Dejstvo je, da bi vsi želeli imeti odlične prodajne svetovalce v neposrednem stiku s kupci. Žal jih ni na pretek.

Z raziskavo skrivnostni nakup / mystery shopping zaposleni v prodajnem timu preprosto ne morejo več iskati vseh možnih izgovorov. Raziskava pokaže prednosti, slabosti in priložnosti za izboljšanje stika s strankami pri vsakem posameznem zaposlenem. Osebni odnos zaposlenega do dela, strank se izboljša. Po morebitnem prvem uporu pozitivno sprejmejo rezultate raziskave in z veseljem pričakujejo ponovne rezultate meritev.

Ste že izvajali raziskavo ter zaposleni tudi po začetnem odporu še vedno čutijo odpor do raziskave skrivnostni nakup / mystery shopping oz. se stalno »izgovarjajo« ter »branijo« glede »slabih« rezultatov? Ne sprejmejo rezultatov raziskave skrivnostni nakup / mystery shopping in komentirajo, da so prepoznali kdo je bil skriti kupec? So poročila raziskave skrivnostni nakup / mystery shopping sprejeli kot kritiko in ne kot predlog za izboljšanje? To ne pomeni, da raziskava ne deluje. To pomeni, da je potrebno na predstavitvi rezultatov in motivacije zaposlenih vložiti več napora.

Z raziskavo skrivnostni nakup in treningom prodajnih veščin »Razkriti mystery shopping izboljšajte dodatno prodajo

Vem, da mi težko verjamete na besedo, da merjenje nasmehov, prijaznega pozdrava, uslug ter prodajno – svetovalnega postopka vašega osebja v stiku s strankami prinese boljše prodajne rezultate. Vam osebno zagotavljam, da je odgovor da. Hkrati vam tudi zagotavljam, da je to za vaše podjetje tudi najcenejša in takoj delujoča rešitev za dvig vaše prodaje brez ali z minimalno dodatne investicije. Vse kar potrebujete je, da vaša prodajna ekipa sistematično in skladno z dobrimi praksami za izvedbo dodatne prodaje izvaja dodatno prodajo komplementarnega izdelka pri svetovanju kupcem in nakupih vaših kupcev.

Če mi ne verjamete, se samo spomnite kaj ste kupovali v roku zadnjega tedna in kako ste bili zadovoljni z nakupno izkušnjo? Kje ste bili zadovoljni in kje ne?

Vsak evro vložen v razvoj prodajnih veščin in pristopa k strankam se vsaj 10-kratno povrne. Ker je poslanstvo in vizija našega podjetja pomagati prodajalcem biti uspešnejši pri prodaji kot prvi v Sloveniji premierno uvajamo novo storitev – Razkriti Mystery Shopping. Metoda daje odlične rezultate in na licu mesta usposobljeni prodajni trener z vašimi zaposlenimi takoj izboljša prodajne tehnike, prodajno – svetovalni postopek ter izboljša veščine dodatne prodaje.

V tujini je »Razkriti Mystery Shopping« že redni sestavni del raziskave skrivnostni nakup / mystery shopping. Takoj po izvedeni raziskavi vaši prodajalci oz. osebje v stiku s strankami s prodajnim trenerjem na delovnem mestu izboljšujejo kar se je izkazalo za pomanjkljivost v izvedeni raziskavi. Tako z raziskavo ne ugotovite samo kaj je narobe pri profesionalnem odnosu do kupcev in izvedbi dodatne prodaje. Takoj to izboljšujete in odpravljate prilagojeno posameznemu prodajalcu oz. osebam v stiku s strankami.

Sestanek

Razmišljate kako bi naravnanost prodajne ekipe preusmerili na kupce in na odličen servis kupcem? Kako bi dosegli, da je prodajalec motiviran za »dober servis« kupca? Želite utrditi in izboljšati prodajne veščine vaših zaposlenih? Želite narediti korak naprej, ker se zavedate vaših oportuitetnih izgub pri dodatni prodaji?

Potem je prodajni coaching »Razkriti Mystery Shopping« prava izbira za vas. Ker cenimo vaše zaupanje, vam prvo izvedbo prodajnega coachinga »razkriti mystery shopping« po izvedeni raziskavi skrivnostni nakup / mystery shopping podarimo brezplačno.

Vesela bom vašega klica in vabila za sestanek.

Kako vam lahko pomagamo?