Nasveti

november 8, 2019

3 preprosti ukrepi za dvig dodatne prodaje – že izvajate trening dodatne prodaje na delovnem mestu?

Danes z vami delim kako s prodajnim coachingom oz. treningom na delovnem mestu izboljšate dodatno prodajo, motivacijo zaposlenih za odličen servis kupcev ter interno klimo v prodajnem timu. Ga že izvajate? Potem vas vabim, da podelite izkušnjo z nami. V kolikor ne, nas lahko povabite na kavo :).

Podjetja, ki so v središče postavila zaposlene so naredila največji napredek, ki se odraža na višji izmerjeni pozitivni nakupni izkušnji in dodatni prodaji. To vedno znova ugotavljamo pri izvedbi storitve skrivnostni nakup / mystery shopping. To potrjujejo tudi mesečni prodajni rezultati.

Vodje prodaje so raje fokus iz stranke in kaj bi bilo dobro za stranke preusmerili na zaposlene. Zakaj? Ker so se zavedali dejstva, da zaposleni v stiku s strankami ne bodo spremenili vedenja brez ustrezne povratne informacije kot jo omogoča storitev skrivnostni nakup / mystery shopping.

3 preprosti ukrepi za dvig dodatne prodaje

Velikokrat je izziv v praksi na terenu ta, da vodje od zaposlenih pričakujejo, da bodo izvajali določene postopke, a niti ni predpisana najboljša praksa za izvajanje prodajno svetovalnega postopka s stranko. S praktičnim treningom dodatne prodaje na delovnem mestu in navodili in postopki za delo to hitro izboljšate in vpeljete najboljše prakse v vaš prodajni tim. S storitvijo skrivnostni nakup / mystery shopping pa spremljate stanje in napredek.

Kje imajo fokus vaši zaposleni? So usmerjeni h kupcem ali k težavam?

Dejstvo je, da bi vsi želeli imeti odlične prodajne svetovalce v neposrednem stiku s kupci. Žal jih ni na pretek.

S storitvijo skrivnostni nakup / mystery shopping zaposleni v prodajnem timu preprosto ne morejo več iskati vseh možnih izgovorov. Raziskava pokaže prednosti, slabosti in priložnosti za izboljšanje stika s strankami pri vsakem posameznem zaposlenem. Osebni odnos zaposlenega do dela, strank se izboljša. Po morebitnem prvem uporu pozitivno sprejmejo rezultate raziskave (seveda, če so pravilno predstavljeni s strani vodje) in z zanimanjem pričakujejo ponovne rezultate meritev.

Ste že izvajali raziskavo ter zaposleni tudi po začetnem odporu še vedno čutijo odpor do storitve skrivnostni nakup / mystery shopping oz. se stalno »izgovarjajo« ter »branijo« glede »slabih« rezultatov? Ne sprejmejo rezultatov storitve skrivnostni nakup / mystery shopping in komentirajo, da so prepoznali kdo je bil skriti kupec? So poročila storitve skrivnostni nakup / mystery shopping sprejeli kot kritiko in ne kot predlog za izboljšanje? To ne pomeni, da raziskava ne deluje. To pomeni, da je potrebno na predstavitvi rezultatov in motivacije zaposlenih vložiti več napora.

S treningom prodajnih veščin izboljšajte dodatno prodajo. Garantirano.

Vem, da mi težko verjamete na besedo, da merjenje nasmehov, prijaznega pozdrava, uslug ter prodajno – svetovalnega postopka vašega osebja v stiku s strankami prinese boljše prodajne rezultate. Vam osebno zagotavljam, da je odgovor da. Hkrati vam tudi zagotavljam, da je to za vaše podjetje tudi najcenejša in takoj delujoča rešitev za dvig vaše prodaje brez ali z minimalno dodatne investicije. Vse kar potrebujete je, da vaša prodajna ekipa sistematično in skladno z dobrimi praksami za izvedbo dodatne prodaje izvaja dodatno prodajo komplementarnega izdelka pri svetovanju kupcem in nakupih vaših kupcev.

Če mi ne verjamete, se samo spomnite kaj ste kupovali v roku zadnjega tedna in kako ste bili zadovoljni z nakupno izkušnjo? Kje ste bili zadovoljni in kje ne? Ter v koliko nakupnih situacijah so vam zraven ponudili še dodatni izdelek?

Vsak evro vložen v razvoj prodajnih veščin in pristopa k strankam se vsaj 10-kratno povrne. Ker je poslanstvo in vizija našega podjetja pomagati prodajalcem biti uspešnejši pri prodaji izvajamo tudi trening dodatne prodaje na delovnem mestu.

Metoda daje odlične rezultate in na licu mesta, ker usposobljeni prodajni trener z vašimi zaposlenimi takoj izboljša prodajne tehnike, prodajno – svetovalni postopek ter izboljša veščine dodatne prodaje.

Takoj po izvedeni raziskavi vaši prodajalci oz. osebje v stiku s strankami s prodajnim trenerjem na delovnem mestu izboljšujejo kar se je izkazalo za pomanjkljivost v izvedeni raziskavi. Tako z raziskavo ne ugotovite samo kaj je narobe pri profesionalnem odnosu do kupcev in izvedbi dodatne prodaje. Takoj to izboljšujete in odpravljate prilagojeno posameznemu prodajalcu oz. osebam v stiku s strankami.

Vesela bom vašega klica in vabila na kavo 😊.

Kako vam lahko pomagamo?