Dogodki in projekti

marec 25, 2014

5. Mystery Shopping dan

V ljubljanskem hotelu Plaza, se je v petek 21.03.2014 odvijala že 5. Konferenca – Mystery shopping dan, ki jo je organizirala specializirana agencija za tovrstno raziskavo Skrivnostni nakup d.o.o. Podjetje namreč v tem času praznuje svojo 10. letnico specializiranega delovanja v Sloveniji na tem področju, ki je pri nas oralo ledino in storitev vpeljevalo na trg.

Prav zato je želelo predstaviti najnovejše informacije na področju skrivnostnih nakupov s pomočjo priznanih predavateljev in strokovnjakov s katerimi sodelujejo, se skupaj z njimi izobražujejo in tako svoje storitve tudi nadgrajujejo.

V prvem delu konference je dr. David Đukić, direktor Inštituta za profesionalno prodajo in eden vodilnih strokovnjakov na področju managmenta prodaje v Sloveniji predstavil temo »Kupci so se v zadnjem času spremenili, kaj pa mi?« ter »O pomembnem koraku od »excuse managementa« do prevzemanja odgovornosti«. Nato je s skupinsko razpravo, »Kako pravilno začeti in izvajati skrivnostni nakup v podjetju« nadaljevala Natalia Ugren, direktorica podjetja Skrivnostni nakup d.o.o. ter se v nadaljevanju dotaknili teme, »Kako pravilno predstaviti slabe rezultate zaposlenim«.

V drugem delu konference je z izkušnjami z uporabo metode Mystery Shopping na sosednjem Hrvaškem predstavila Sanja Gomuzak, direktorica podjetja Heraklea, največje specializirane Mystery Shopping agencije na Hrvaškem. Predstavila je uporabo skrivnostnega nakupovanja v hrvaškem turizmu in hotelirstvu.

Predavanje je nato nadaljevala njena hrvaška kolegica ga. Ana Tončić, iz podjetja Laguna Novigrad, kjer je t. i. quality control manager. Nekaj več je predstavila o projektu Mystery Guest na omenjeni destinaciji.

Nato se je nadaljeval Panel uporabnikov raziskave Mystery Shopping iz različnih podjetij, in sicer so bili prisotni odgovorni iz Abanke Vipa, Engrotuš, Metro, Nama, Porsche Slovenija in Tinkal. Direktorica Natalia Ugren, ki je vodila razpravo z različnimi omenjenimi uporabniki te raziskave je dobila njihove odgovore na vprašanja npr. namen uporabe to vrstne raziskave v njihovih podjetij, kako ravnajo ob dobljenih rezultatih, ali opažajo razliko v odnosu do strank in s tem prodajo pred uporabo te raziskave in po tem.

V tretjem delu konference je temo »Pravilno pridobivanje kontaktnih podatkov in njihova uporaba« predstavil Blaž Lisac, MBA, pomočnik direktorja podjetja Lisac&Lisac in eden od vodilnih s področja marketinga in prodaje ter knjižni urednik založbe Lisac & Lisac.

Nato pa smo z direktorico Natalio Ugren iskali odgovore na vprašanja »Kako izboljšati 4 najpogostejše slabe rezultate pri izvedbi skrivnostnega nakupa?« kamor spada dodatna prodaja, pridobivanje kontaktnih podatkov od stranke, izvedba povratnega klica in imeti nasmejane zaposlene – kljub situaciji na trgu.

Ob zaključku konference je bil predstavljen tudi nov projekt organizatorja konference »Zvezda skrivnostnega nakupa«, ki želi delodajalce v Sloveniji spodbuditi, da »iščejo zvezde med svojimi zaposlenimi« oziroma, da nagrajujejo tiste svoje zaposlene, ki so pri raziskavi skrivnostni nakup dosegli visoke rezultate.

Priznanje za leto 2013 je dobilo podjetje NAMA in direktorica Mira K. Veljić je ob prejemu priznanja povedala, da bo priznanje spodbuda tudi za naprej.