Dogodki in projekti

marec 29, 2007

2. Mystery Shopping dan

Datum dogodka: 29. marec 2007 (četrtek)
Čas dogodka: 10:30 – 15:00 (10:00 – 10:30 PRESS KONFERENCA)
Kraj dogodka: Ljubljana, GRAND HOTEL UNION, Srebrni salon
Zadeva: Izjava za medije

V četrtek, 29.3.2007 smo uspešno zaključili 2. MYSTERY SHOPPING DAN!

Letošnja udeležba je ponovno presegla naša pričakovanja in veseli nas, da je za storitev Mystery Shopping-a vsako leto več zanimanja. Naša predvidevanja, da bo Mystery Shopping postal stalnica na slovenskem trgu so se izkazala za pravilna.

Letošnja konferenca je bila namenjena prav prikazu smernic storitev Mystery Shopping-a.

Globalni razvoj, pozicioniranje na trgu in smernice v prihodnosti je predstavil g. Harvey Gilbert, predsednik MSPA (Mystery Shopping Professionals Association), solastnik enega izmed uspešnejših podjetij s področja Mystery Shopping-a in svetovalec podjetjem v Evropi in v Aziji. Prerez Mystery Shopping-a je povezal z lastnimi praktičnimi izkušnjami in predvsem z nasveti, kako se izogniti morebitnim napakam pri izvedbi storitve Mystery Shopping-a.

V nadaljevanju je ga. Kristina Horbec, lastnica podjetja Heraklea na Hrvaškem, govorila o praktičnih primerih iz prakse podjetij in na ta način posredovala informacije o storitvah Mystery Shopping-a na Hrvaškem. Namen njene predstavitve je bil prikaz dela v Sloveniji primerljivi državi. Rdeča nit so bili odzivi podjetij na storitev Mystery Shopping-a in rezultati, ki so jih podjetja s pomočjo storitve dosegla v praksi.

Ga. Natalia Ugren, solastnica in direktorica podjetja Skrivnostni nakup d.o.o., je predstavila storitve Mystery Shopping-a v Sloveniji in nadaljevala s povezovanjem storitve Mystery Shopping-a s storitvami izobraževanja. Po njenem mnenju je za podjetje pomembno povezati obe storitvi z namenom, maksimiziranja pričakovanih rezultatov. Storitev Mystery Shopping in izobraževanja sta bili predstavljeni kot aktiven mix storitev.
Ga. Ugren je predstavila tudi telefonsko raziskavo (Mystery Calls – Skrivnostni klici) v hotelih, ki smo jo izvedli v podjetju Skrivnostni nakup d.o.o., v marcu 2007. Prihajajoče poletje nas je spodbudilo, da v kratki raziskavi ocenimo pripravljenost slovenskih hotelov na novo turistično sezono. Ocenjevali smo:

  1. Hotele s 4 zvezdicami
  2. Razdelitev hotelov: mesta, zimski turizem, morje, zdravilišča

Skupno dosežen rezultat raziskave je 51,25%.*
* Podrobni podatki in analize o projektu so vam na voljo v našem podjetju.

Najbolj zanimiv in tematsko vroč je bil pogovor predstavnikov podjetij, ki že uporabljajo storitev Mystery Shopping-a. Predstavniki podjetij Spar Slovenija, NLB in Merkur so občinstvu predstavili, kako rezultate izvedene storitve že uporabljajo v praksi in s tem izboljšujejo kvaliteto dela zaposlenih. Po njihovem mnenju so s tem naredili prvi korak k povečanju dobička. Po pričakovanju se je razvila debata med predstavniki podjetij in udeleženci konference na temo storitve Mystery Shopping.

Za zaključek smo podjetju Hervis d.o.o. podelili Priznanje za zagotavljanje kvalitete storitve. Nagrado podeljuje organizator prvič in je podeljena podjetju za neprestano vlaganje in zagotavljanje kvalitete storitev do kupcev.

Na koncu pa seveda najslajše. Pogostitev in klepet med udeleženci in priložnost za vzpostavitev novih poslovnih stikov.

Zahvala

Podjetje Skrivnostni nakup d.o.o. se zahvaljuje vsem pokroviteljem, predstavnikom medijev, gostom in udeležencem za udeležbo na 2. MS konferenci. Naš namen, razširiti informacije o storitvah Mystery Shopping-a je bil dosežen in prepričani smo, da tudi mi pomagamo pri razvoju nove storitve na našem trgu in s tem dvigu zadovoljstva potrošnikov v Sloveniji . V veselje nam je sodelovati z vami!

Skrivnostni nakup d.o.o.
Natalia Ugren
Direktorica