Dogodki in projekti

september 2023

10. konferenca za skrivnostne kupce

V soboto, 23. septembra 2023, smo organizirali že 10. konferenco za naše skrivnostne kupce, stalne sodelavce, ki so prišli iz cele Slovenije.

Organiziranje takega dogodka zagotavlja osebno povezavo ter izmenjavo izkušenj tako pri skrivnostnih kupcih na terenu, kot vodij projektov v pisarni. Ti imajo pomemben vpliv na našo učinkovitost in kakovost dela se zavedamo, kako ključno je, da združimo skupno moč in zagotovimo, da so naši naročniki vedno objektivno obveščeni o tem, kaj se dogaja v njihovih poslovalnicah, kako se njihovi izdelki in storitve dojemajo s strani strank, ter kakšne izboljšave so potrebne.

V uvodnem delu smo predstavili trende po svetu, kateri so izzivi, na področju Mystery Shoppinga, ki ga doživljamo na globalni ravni in se malo dotaknili prihajajočih projektov.

Nadaljevali smo s predavanem na temo »Moč zahval in pohval – doma in v službi«. S to temo smo se spomnili kako besede lahko krepijo motivacijo, izboljšujejo samozavest, krepijo pozitivno vzdušje in medosebne odnose, spodbujajo produktivnost in pozitivno vedenje. Vse to kaže, da imajo zahvale in pohvale izjemno pomembno vlogo pri ustvarjanju pozitivnih in produktivnih okolij tako v delovnem kot tudi domačem okolju.

Pri delavnici in skupinski diskusiji na temo »Dobre prakse skritih kupcev za pogostejšo dodelitev ocenjevanj.« smo po skupinah iskali, kje prihaja do največjih razhajanj med navodili in opravljenim delom, kje se po navadi zatakne in kakšni so izzivi na terenu.

V drugem delu dogodka so gostje iz tujine predstavili projekt ocenjevanja hotelskih storitev na morju. Razložile so na kakšen način se naročniki odločajo katera vrsta kupcev bo ocenjevala določen kompleks v določen kraju, zakaj je pomembno, da se skrivnostni gost drži scenarija in termina ocenjevanja. Ravno tako so razložili zakaj se preverja kontrola izdajanja računa in kakšne so posledice, če ga skrivnostni gost ne dobi. Skrivnostni kupci, ki so že opravljali ocenjevanja, so delili svoje zgodbe, ki so nekako zaključile celoten drugi del.

Na koncu dogodka je sledilo še tradicionalno žrebanje nagrad udeležencev konference ter najboljši del – pogostitev in medsebojno druženje.

Predavanje, diskusijo in celotni dogodek so vodile naše vodje projektov in direktorica.

Izjave nekaterih naših skrivnostnih kupcev po izvedeni konferenci

Všeč mi je bilo druženje, primeri dobre prakse in skupinske delavnice.
E. M., Ljubljana

Všeč so mi bile teme predstavitve in praktičen pristop. Znanje bom uporabila za natančnejše pisanje poročil.
S. K., Koper

Konferenca naj ostane tako dobra in v sproščenem vzdušju še naprej. Všeč mi je bila skupinska naloga, pri kateri se lahko spoznaš z drugimi skritimi kupci.
S. P., Ljubljana

Zanimiva tema konference – o komunikaciji, kar nam pride prav tudi v zasebnem življenju.
M. G., Novo mesto