Nasveti

december 21, 2017

Zvezda skrivnostnega nakupa

Danes bom kratka, ker so prazniki in druženje z bližnjimi že pred vrati in smo večinoma z fokusom že drugje. Bi vas pa z današnjim nasvetom želela spodbuditi, da se v tem času zahvalite svojim zaposlenim za njihov trud.

Kdo je v stiku s strankami? Kako si vas stranke najbolj zapomnijo? Kakšna izkušnja pusti največji vtis? Kdaj vas priporočajo dalje?

Po odlični nakupni izkušnji z vašimi prodajalci in osebju v stiku s strankami, je tako?

Prodajalci in osebje v stiku s strankami so v stiku s kupcem, ne logotip vaše blagovne znamke. Vaši prodajalci in osebje v stiku s strankami so namreč vaši najpomembnejši predstavniki in ambasadorji.

Kakšne imate plane za vaše najpomembnejše predstavnike in ambasadorje – vaše prodajalce in osebje v stiku s strankami?

Že imate pripravljene načrte in marketinške plane za naslednje leto kajne? Splanirano koliko nameravate vložiti v branding, oglaševanje, promocijo itd., da boste čim več kupcev prepričali, da ste prava izbira in da imate pravo akcijo za njih?

Bolj boste ciljno načrtovali marketinške aktivnosti, tako na področju ponudbe kot tudi pristopa h kupcu, boljše boste imeli prodajne rezultate in več potencialnih kupcev. Koliko boste vložili v branding, oglaševanje, promocijo itd., da boste čim več potencialnih kupcev navdušili za nakup pri vas?

Koliko boste vložili v to, da ima kupec odlično nakupno izkušnjo in »dober servis«, ko končno po vsem trudu marketingarjev stopi v stik z vami oz. se zglasi v poslovalnici?

Projekt »Zvezda skrivnostnega nakupa«

Že dve leti bo odkar pri nekaterih naših naročnikih izvajamo projekt »Zvezda skrivnostnega nakupa«, ker verjamemo v prodajalce in osebje v stiku s strankami.

Prodajalci se nam večkrat osebno zahvalijo, ker cenijo, da smo opazili njihov prispevek in s ponosom nosijo broško Zvezda skrivnostnega nakupa. Nekateri so zelo ganjeni, zato to delim z vami. Pohvala in priznanje za dosežke velikokrat naredi manjši ali večji »čudež« in spremembo naravnanosti v posamezniku.

Še na kratko pojasnim namen projekta in priznanja. Priznanje »Zvezda skrivnostnega nakupa« dobi posameznik, ki ima skupno doseženo oceno 90% in več ter 100% izvedeno dodatno prodajo. O samem projektu in načinu podeljevanja delim več z vami v nasledjem nasvetu. Tokrat želim ob zaključku leta apelirati na vas, da se zahvalite vašim prodajalcem, ker je za veliko večino njih sedaj najbolj stresen del leta pred vrati in resnično so vaši najpomembnejši predstavniki iz vidika vaših kupcev.

Letos je poslovno uspešno leto. V decembru je še zadnja priložnost, da se jim zahvalite, jih pohvalite in jih nagradite za njihov trud. Kako jih boste nagradili? Kaj boste naredili za njih?

Kako vam lahko pomagamo?