Nasveti

oktober 13, 2020

Mystery Shopping | Raziskava GUEST 2020

Ne glede na nastale izredne razmere v katerih smo se vsi znašli, je kakovost storitve tople dobrodošlice in postrežbe še vedno izredno pomembna in so kupci na to še toliko bolj pozorni. Kdor bo kupca v teh časih prijazno pozdravil, pokazal zanimanje za njegove želje, mu profesionalno in strokovno predstavil izdelek ali storitev, na koncu pa dodatno opozoril na ugodnosti, akcije, ponudil dodatne izdelke ter se prijazno poslovili od njega (vse to kljub nošenju zaščitnih mask), se bo tako postrežen kupec zagotovo vrnil na to prodajno mesto.

Glede na informacije, da se je zmanjšalo število obiskov na prodajna mesta, je toliko bolj pomembno, da ko kupec pride, ga maksimalno postrežemo. V letošnjem letu je Slovenija zdrsnila iz prvega na četrto mesto (74,52 %) v regiji.

Priložnost v dvigu dodatne prodaje – po raziskavi le 44% dodatne ponudbe ob obisku kupcev

Topla dobrodošlica, prijazen pozdrav in nasmeh so zlasti sedaj, ko je obiskovalcev manj še toliko bolj pomembni, saj tkejo stike, zadovoljstvo ob nakupovanju in spoštljiv odnos s kupci. Glede na to, da je obiskovalcev manj, je dobra postrežba in svetovanje še toliko bolj cenjena.

V primerjavi z lanskim letom je največji upad ravno v pozdravu in dodatni prodaji. Več o Raziskavi GUEST 2020

Raziskava Guest 2020 - povprečni rezultati po kategorijah postrežbe - SlovenijaPovprečni rezultati po kategorijah postrežbe, za Slovenijo, raziskava GUEST 2020
Vir: Skrivnostni nakup d.o.o.

Prijazna dobrodošlica kupcu je topel pozdrav in nasmeh 

Kupci ne glede na razmere pričakujemo profesionalen odnos in postrežbo. To cenimo, iščemo in nagradimo s ponovnimi obiski in nakupi. Vsako podjetje lahko sprejme odločitev, da vlaga več v odlično postrežbo strank, ki jo izvedejo zadovoljni zaposleni. Preprosto izplača se oziroma povrne večkratno in na dolgi rok.

V kolikor potrebujete podporo pri uvedbi profesionalnega prodajno-svetovalnega postopka oziroma v vašem podjetju nimate CX Managerja, ki poskrbi za pozitivno vzdušje, vodi z zgledom in gradi na zaupanju s transparentno in konsistentno komunikacijo in nudi podporo tako zaposlenim kot tudi strankam smo tukaj tudi mi, da vam pomagamo pri tej zahtevni nalogi.

Povabite nas na kavo oz. posvet 😊

 

Kako vam lahko pomagamo?