Nasveti

april 29, 2020

Kako izvajajo Mystery Shopping v izrednih razmerah (COVID-19) v tujini?

Stranke v času karantene fizično ne obiskujejo poslovalnic (veliko jih je tudi zaprtih), zato so se stranke preselile na splet. Ali veste, kako stranke doživljajo vaše podjetje, sploh tiste, ki do sedaj nimajo izkušenj spletnega nakupovanja? Kaj se vam dogaja v vaših klicnih in kontaktnih centrih?

Tu vam lahko pomagamo z izvedbo storitve Mystery Shopping spletnega nakupovanja (Mystery Web), s klicem (Mystery Call) in pošiljanjem e-pošte (Mystery Email). Lahko pa izvedete raziskavo tudi pri konkurenci in ugotovite, kakšne pogoje poslovanja nudijo strankam oni ter kakšno izkušnjo doživi stranka.

Mystery Shopping v izrednih razmerah (COVID-19) – kako ga izvajajo v tujini?

Po podatkih iz tujine, kjer se jim razmere že umirjajo ali pa so se že povsem umirile (Kitajska, Azija) še naprej poročajo o uporabi Mystery Shoppinga v različnih dejavnostih, ker se podjetja zavedajo, da je sedaj v teh časih vsaka stranka še toliko bolj pomembna. Tudi v tujini se je zato Mystery Shopping preselil na splet.

Pri osebnih skrivnostnih obiskih pa se sedaj merijo tudi drugi pomembni sklopi v osebnem stiku s stranko, to so:

  1. varnost in zaščita strank
  2. varnost in zaščita zaposlenih
  3. socialna distanca (upoštevanje razdalje med strankami in zaposlenimi)
  4. empatija zaposlenih do strank
  5. razpoložljivost izdelkov / storitev

Ali ste že prilagodili svoje vprašalnike na novo nastalo situacijo?

Izjava enega od naročnikov: »V teh izrednih razmerah je res nemogoče izvajati dodatno prodajo!« – Ali je to res?

V naši raziskavi »Mystery v izrednih razmerah – COVID-19«, ki smo jo izvajali po Sloveniji, v obdobju od 26. marca do 08. aprila 2020 so skrivnostni kupci prostovoljno ob obiskih prodajnih mest za lastne potrebe, preverjali varnost in zaščito strank ter zaposlenih, kot tudi odnosa zaposlenih do strank. V tej kategoriji smo želeli izmeriti tudi izvajanje dodatne prodaje. Rezultat slednjega je bil 6,06%.

V merjenje smo vključili le tista prodajna mesta, kjer zaposleni lahko stranki predlagajo (kadarkoli v prodajnem procesu) dodatni izdelek ali storitev. Na prodajnih mestih, kjer zaposleni tega ne izvajajo, ker gre za tip samopostrežne trgovine, brez svežih oddelkov, izvajanje dodatne prodaje nismo ocenjevali.

Obiskanih je bilo 100 poslovalnic različnih dejavnosti, pač tistih, ki so v tem času obratovali (banke, bencinski servisi, drogerije, lekarne ali specializirane trgovine z zdravstvenimi pripomočki, pošte, trafike, trgovine za male živali, trgovine z živili in vrtni centri).

Celotna raziskava s praktičnimi primeri, kako se na nevsiljiv način lahko izvaja dodatna prodaja v različnih dejavnostih tudi v izrednih razmerah si lahko preberete na naši spletni strani, TUKAJ.

korona-mystery-graf-2

Cenjeni zaposleni si prizadevajo za toplo dobrodošlico tudi v težavnejših razmerah

Skrivnost uspeha in vodenje z zgledom v tej situaciji je v tem, da postavite zaposlene na prvo mesto. Zlasti sedaj. Opogumite vaše zaposlene za boljše odnose z ljudmi tako, da jim pokažete, da vam je mar, tako da boste povečali tudi njihovo zvestobo in uspešnost.

V kolikor v vašem podjetju nimate CX Managerja, ki poskrbi za pozitivno vzdušje, vodi z zgledom in gradi na zaupanju s transparentno in konsistentno komunikacijo in nudi podporo tako zaposlenim kot tudi strankam smo tukaj tudi mi, da vam pomagamo pri tej zahtevni nalogi.

Povabite nas na kavo oz. posvet 😊.