Nasveti

november 2, 2021

Certifikat za odličnost uporabniške izkušnje 2022

V maloprodaji je sedaj večina aktivnosti usmerjenih v zaključek leta 2021 in predpraznično prodajno obdobje. Upam, da vam gre vse po načrtih?

Jesen je tudi že čas za načrtovanje aktivnosti za prihodnje leto. Že načrtujete aktivnosti za prihodnje leto? Zaseda v teh aktivnostih in načrtih pomembno mesto tudi načrtovanje kakovosti nudenja uporabniške oziroma nakupne izkušnje vaših strank?

Je kakovost nudenja storitev, načrtovanje uporabniške izkušnje že del vaših budžetov za leto 2022? Ali to mesto zasedajo predvsem sredstva za oglaševanje?

Vprašanje je provokativno, drži. Ker že več kot 17 let izvajamo meritve uporabniške izkušnje s storitvijo skrivnostni nakup / mystery shopping je podkrepljeno z več kot 100.000 izvedenimi standardiziranimi nakupi za preverjanje kakovosti uporabniške oziroma nakupne izkušnje strank.

Vsak evro načrtovan za visok nivo nakupne izkušnje strank vam zadrži stranke, ki ste jih z veliko napora in vlaganja v marketinške kampanje pridobili v vaše trgovine, centre in poslovalnice zaradi preprostega razloga, ker kupci radi kupujemo tam, kjer se dobro počutimo in še vedno veliko stvari kupujemo osebno.

Skrivnostni nakupi kot KPI-ji odlične uporabniške izkušnje

Kot kupci želimo in pričakujemo predvsem toplo dobrodošlico, postrežbo, prijaznost in ustrežljivost, skrb in podporo. To nagradimo tudi z nakupi, priporočanjem in vračanjem.

Managerji, vodje prodaje ste tako vedno znova pred enakim izzivom – kako zagotavljati visok nivo nakupne izkušnje ter na stranko naravnane kulture zaposlenih. Lažje je, v kolikor imate pri tako zahtevni nalogi na voljo dobra merila in kakovostno povratno informacijo kako je biti vaš kupec. To vam lahko nudi in zagotovi samo storitev skrivnostni nakup. Visok nivo nudenja kakovosti storitev in nakupne izkušnje strank najlažje načrtujete, spremljate in merite s storitvijo skrivnostni nakup / mystery shopping. Je že del vaših načrtov za leto 2022?

Načrtujete oziroma že veliko vlagate v dvig uporabniške izkušnje vaših strank? V tem primeru bo tudi certifikat za odličnost uporabniške izkušnje pomemben mejnik na tej poti. V kolikor še ne, bo pa odličen pospešek vaših prizadevanj.

Certifikat za odličnost uporabniške izkušnje

Certifikat je priznanje za podjetja, ki želite združiti odlično uporabniško izkušnjo strank (CX) z dobro delovno izkušnjo zaposlenih (EX) v eno. Manj stresno in podporno okolje zaposlenim se odrazi v vrhunski nakupni izkušnji stranke, saj le-to postrežejo in ji svetujejo nasmejani ter zadovoljni zaposleni. Certifikat je odraz vaših prizadevanj za vlaganja v uspešen razvoj zaposlenih kot podjetja in vaše blagovne znamke. Odraža namreč zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih, zavzetost, strokovnost, produktivnost ter motivacijo za visoko kakovost storitev za kupce.

Je čas za načrtovanje kako vzpostaviti visok nivo nakupne izkušnje strank (CX) ter na stranko naravnano kulturo prodajnih timov v vaši organizaciji? Povabite nas na posvet!

Za dodatne informacije nam pišite nas na info@skrivnostninakup.si ali nas pokličite na 041 537-118 za posvet kako narediti načrt kako vzpostaviti visok nivo nakupne izkušnje ter skrbno na stranke naravnano kulturo ter načrtovati in planirati skrivnostne nakupe za dvig nakupne izkušnje za vašo organizacijo za leto 2022.

Kako vam lahko pomagamo?