Dogodki in projekti

maj 18, 2016

6. Konferenca Mystery Shopping dan

V sredo, 9. marca 2016 je v ljubljanskem hotelu Radisson Blu Plaza potekala 6. konferenca Mystery Shopping dan.

Namenjena je bila našim obstoječim in bodočim strankam, oziroma vsem, ki jih zanima storitev »Skrivnostni nakup«. Konferenco smo letos zapeljali na malo drugačno, mednarodno pot in ji nadeli ime »Kvaliteta storitev v maloprodaji«. Pri organizaciji smo združili moči s hrvaškimi kolegi iz agencije Heraklea in udeležencem v dveh dneh, v dveh različnih državah, predstavili še več dobrih praks iz področja skrivnostnih nakupov.

Datum dogodka: 9. marec 2016
Čas dogodka: 09:00 – 15:00
Kraj dogodka: Ljubljana, Radisson Blu Plaza Hotel
Naslov: »Kvaliteta storitev v maloprodaji«

Konferenco je otvorila naša direktorica, Natalia Ugren, s prispevkom »KVALITETA STORITVE V MALOPRODAJI«, s katerim nam je predstavila rezultate pridobljene pri raziskavi Guest. Predstavitev rezultatov se je prepletala tudi s predstavitvijo posameznih pomembnih elementov v prodaji, s katero ima Natalia Ugren več kot 20 letne izkušnje.

Da smo konferenco mednarodno zastavili priča tudi naša naslednja predavateljica na dogodku. STORITEV »SKRIVNOSTNI NAKUP« nam je namreč podrobno predstavila direktorica uspešnega mednarodnega podjetja s področja skrivnostnih nakupov Better Business World Wide (Švedska), Veronica B. Karlsson, ki je tudi ustanoviteljica Združenja evropskih agencij za Mystery Shopping – MSPA.

V nadaljevanju sta nam PRIMERE DOBRE PRAKSE uporabe skrivnostnih nakupov v prodaji predstavila Barbara Birsa, vodja maloprodaje iz podjetja Metro (trgovine Mana) in Boško Mastikosa, prav tako vodja maloprodaje iz podjetja Tobačna (trafike 3DVA). Predstavila sta se nam s svojimi podjetji in vsak s svojo predstavitvijo izvajanja skrivnostnih nakupov ter nam razložila cilje in namene uporabe le-teh.

Eden bistvenih ciljev metode skrivnostni nakup je tudi izboljšanje pogojev zaposlenih na delovnem mestu. Zaposleni, ki so zadovoljni z delom, ki ga opravljajo, so bolj motivirani, prav tako pa k dodatni motivaciji in organizacijski klimi pripomorejo tudi kakovostni sistemi plačevanja. Te nam je v svoji temi »KAKO KAKOVOSTNI SISTEMI PLAČEVANJA PRODAJALCEV VPLIVAJO NA PRODAJNE REZULTATE IN ORGANIZACIJSKO KLIMO« predstavil dr. David Đukić, direktor Inštituta za profesionalno prodajo in eden vodilnih strokovnjakov na področju managmenta prodaje v Sloveniji. Povedal nam je različne načine, namene in cilje nagrajevanja, predstavil posledice slabo zastavljenega sistema le-tega in nam položil na srce, da naj bo sistem nagrajevanja sestavljen premišljeno, pa vendar preprosto.

V nadaljevanju je sledila OKROGLA MIZA, kjer smo imeli priložnost spoznati naše skrivnostne kupce, ki delujejo na terenu. Kupci so se predstavili in z nami delili dobre in slabe izkušnje iz terena ter udeležencem dokazali, da se nič ne razlikujejo od ostalih kupcev.
Predavanja smo zaključili z živahno predstavitvijo Janeza Hudovernika, direktorja podjetja Pro Acta, ki nam je povedal »KAKO REKRUTIRATI ZMAGOVALCE V PRODAJNI EKIPI« in nam predstavil metodo Persolog vedenjski profil DISK®, ki pokaže vedenjske lastnosti kandidata na določenem delovnem mestu ter nam pomaga ugotoviti afiniteto osebe do določenega področja.

Ob zaključku srečanja smo slušateljem predstavili pred dvema letoma zagnan projekt »ZVEZDA SKRIVNOSTNEGA NAKUPA«, s katerim želimo podjetja, ki izvajajo skrivnostne nakupe, spodbuditi k temu, da bi na podlagi rezultatov le-teh, nagrajevali svoje zaposlene in tako ne samo nagradili tiste najboljše med njimi, ampak tudi pri ostalih spodbudili željo po uspehu. Priznanje za nagrajevanje v letu 2015 je letos šlo v roke podjetju Metro, katerega vodja maloprodaje Barbara Birsa je ob podelitvi izrazila zadovoljstvo ter dodala, da so sedaj dobili še eno potrditev, da so na pravi poti in da je to priznanje tudi za njihove zaposlene motivacija za delo v pravo smer.

Na koncu smo izžrebali še knjižne nagrade, katerih so se srečni izžrebanci razveselili in potrdili, da jim bodo popestrile kakšen večer, namenjen strokovni literaturi, nato pa se zahvalili še vsem pokroviteljem, partnerjem dogodka in medijskemu pokrovitelju.

Prijetnemu dogodku je sledilo druženje ob kavici in pogostitev. Vsi smo bili enotnega mnenja, da je takšnih dogodkov v našem prostoru premalo, kar je bila spodbuda, pa tudi namig, za nas, kot organizatorja, da se zopet srečamo.