Napoved 8. konference Mystery Shopping dan & 1. konference Customer (CX) – Employee Experience (EX) dan

Rezervirajte si datum za udeležbo, 8. konference Mystery Shopping dan & 1. konference Customer (CX) – Employee Experience (EX) dan, ki bo v četrtek, 8.10.2020, v Ljubljani, v Kristalni palači.

PROGRAM 8. MYSTERY SHOPPING DAN & 1. CUSTOMER (CX) – EMPLOYEE (EX) EXPERIENCE DAN

Ljubljana, BTC Kristalna palača, četrtek, 8.10.2020
Tema: CUSTOMER MAPPING – napredni pristopi za novo obdobje CX za povečanje prodaje

08.30 – 09.00 – Registracija in networking ob kavi

09.00 – 09.20Priložnosti, trendi in izzivi Customer Mappinga (upravljanju nakupne izkušnje v vseh stičnih točkah podjetja in stranke) – ga. Natalia Ugren, direktorica, Skrivnostni nakup d.o.o.

09.20 – 10.20The difference between Mystery Shopping and other research tools, g. István Mózes vodilni partner Mystery Shopping agencije ClientFirst Consulting Kft iz Madžarske in direktor uprave MSPA Europe/Africa (mednarodnega združenja agencij za Mystery Shopping). Predavanje bo v angleškem jeziku.

10.20 – 10.40ŠTUDIJA PRIMERA (CASE STUDY) – Uporaba MS v podjetju FRAPORT SLOVENIJA d.o.o. g. Klemen Denša, Služba sistemov upravljanja, strokovni sodelavec za kakovost

10.40 – 11.10 – Okrogla miza: Kako v manjših in večjih podjetjih uporabljajo storitev Mystery Shopping, njihove dobre prakse in kje so največji izzivi (pogovor z vodji iz različnih podjetij

11.10 – 11.30 – Kava

11.30 – 12.30 –  EMPLOYEE EXPERIENCE (EX), cenjeni zaposleni ustvarjajo lojalnost strank, ga. Claire Boscq- Scott iz Anglije, ki zaseda 5. mesto na lestvici 30 najboljših svetovnih gurujev za delo s strankami. Predavanje bo v angleškem jeziku.

12.30 – 13.15 Zmagovalna miselna naravnanost in opolnomočenje vodij, Mojca Černelč Koprivnikar, direktorica in poslovna ter osebna coachinja za opolnomočenje posameznikov, timov in podjetij, Prosperia d.o.o.

13.15 – 13.30 – Predstavitev storitve Trening na delovnem mestu, Skrivnostni nakup d.o.o.

13.30 – 13.50 – Razglasitev prejemnikov podjetij in podelitev »Priznanje za spodbujanje zaposlenih« za projekt »Zvezda skrivnostnega nakupa 2019« ter pogovor z nekaterimi zaposlenimi, prejemniki priznanja »Zvezda skrivnostnega nakupa«

13.50 – 14.00 – Zaključek konference, žrebanje nagrad

14.00 – 15.00 – Pogostitev in druženje

Organizator si pridružuje pravico do spremembe programa.

Kotizacija:

• 170,00 EUR + 22% DDV / udeleženca
Kotizacija za naše naročnike:
ena kotizacija za dva udeleženca iz istega podjetja: 170,00 EUR + 22% DDV (85,00 EUR / udeleženca + 22% DDV)

Prijave in odjave
• Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev je omejeno, zato si zagotovite svoje mesto in se prijavite še danes. E-prijavnica je v nadaljevanju.

• Morebitne odjave sprejemamo do 4 dni pred objavljenim terminom, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacije ne vračamo.

Za dodatne informacije smo dosegljivi na: info@skrivnostninakup.si

Natalia Ugren

Natalia Ugren

Natalia Ugren, ustanoviteljica in direktorica podjetij Skrivnostni nakup d.o.o. in Ugren.com d.o.o., specialistka za Mystery Shopping in eksluzivni licencirani trener za Customer Experience za Slovenijo, ter ima na področju prodaje že več kot 25 let delovnih izkušenj, s področja vodenja delavnic pa več kot 15 let.

Claire Boscq-Scott

Claire Boscq-Scott

Claire Boscq-Scott zaseda 5. mesto na lestvici 30 najboljših svetovnih gurujev za delo s strankami ter je govornica, svetovalka in trenerka na področju okolja, ljudi in odnosov s strankami, ki podjetjem pomaga, da sprejmejo odločilne spremembe na področju ocenjevanja, razvijanja, izvajanja in merjenja strategij EX in CX z njenim programom Caring Service Culture.

Je avtorica dveh knjig: Thrive with the Hive in Thriving by Caring, ki je na voljo tudi kot avdioknjiga in v francoskem prevodu.

Mojca Černelč Koprivnikar

mojca-prosperia

Mojca Černelč Koprivnikar, poslovna in osebna coachinja za opolnomočenje posameznikov, timov in podjetij. Certificirana David Bayer (ZDA) coachinja za programe transformiranja poslovne in osebne miselne naravnanosti vodij, njihovih timov in organizacij, da v polnosti živijo svoje potenciale, optimizirajo timsko delo in komunikacijo, kot tudi ustvarijo kulturo podjetja, ki jo želijo. Je ustanoviteljica in direktorica podjetja Prosperia, ki deluje že 11 let, predavateljica in ustvarjalka ter moderatorka številnih poslovnih srečanj in omizij.

Mózes István

istvan-first-client

István Mózes je vodilni partner Mystery Shopping agencije ClientFirst Consulting Kft iz Madžarske in direktor uprave MSPA Europe/Africa (mednarodnega združenja agencij za Mystery Shopping).

Podrobnejša predstavitev predavatelja je še v pripravi.

Prijava na 8. konferenco Mystery Shopping dan ter
1. konferenco Customer (CX) – Employee Experience (EX) dan

Termin izvedbe: četrtek, 8.10.2020
Čas izvedbe:: 9:00-15:00
Kraj izvedbe: Ljubljana, Kristalna palača
* Obvezna polja

Podatke, ki ste jih vpisali, bomo uporabili za kontak in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Prosimo, da podate soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov v skladu z zgornjimi navedbami.